header afbeelding van de zee header afbeelding van de zee header afbeelding van de zee

Werkwijze

Stresscounseling gesprekken

Bij het eerste gesprek maken we kennis met elkaar om te kijken of er een ‘klik’ is en of je je bij mij op je gemak voelt om persoonlijk emotionele gesprekken met mij te voeren.
Bij de stresscounselor-coaching gesprekken gaan we samen onderzoeken waar de stress en jouw probleem vandaan komen en welke stappen we kunnen ondernemen naar een relaxter en gelukkiger gevoel. Dit doen we door gesprekken te voeren en ontspanningsoefeningen te doen. We stellen doelen en proberen zo kleine veranderingen die je vol kunt houden in je dagelijkse routine in te brengen.

uitzicht wandelroute door de duinen

Tandartsangst gesprekken

Bij het eerste gesprek maken we kennis met elkaar om te kijken of er een ‘klik’ is en of je je bij mij op je gemak voelt om persoonlijk emotionele gesprekken met mij te voeren.
Daarna zijn de eerste afspraken in mijn counseling praktijk, hier kijken we samen naar de redenen voor je tandartsangst.
Vaak komt dit door eerdere traumatische ervaringen bij een tandarts. Vooral gebeurtenissen die als kind hebben plaatsgevonden printen zich in ons gevoelsgeheugen. Dit kan echter ook door ervaringen die nog niet zo lang geleden zijn.
Samen proberen we om hier achter te komen en het een plekje te geven.

Als je klaar bent voor de eerste afspraak in de tandartspraktijk kun je een afspraak maken bij tandartsenpraktijk 'De Vicarie' in Sint Anthonis. Met deze praktijk werk ik samen en het eerste intakegesprek in deze praktijk doe ik persoonlijk. Later komt een tandarts die er werkt bij om kennis te maken en uitleg te geven. We maken dan een behandelplan. Bij de eerste afspraak worden nog geen behandelingen uitgevoerd.
Vanuit hier worden in overleg met jou vervolgafspraken gemaakt.

Als je langer niet bij de tandarts bent geweest worden vaak eerst gebitsreinigingen uitgevoerd indien nodig. Deze kunnen als gewenst ook door mij uitgevoerd worden.

Wandel coaching

Als je dit prettiger vindt kunnen we graag de gesprekken tijdens wandelingen in mooie natuurgebieden bij mij in de omgeving voeren.
De wandeltijden kunnen naar wens variëren van 30 minuten tot anderhalf uur.