header afbeelding van de zee header afbeelding van de zee header afbeelding van de zee
afbeelding uitzicht zee en rotsberg

Stresscounseling

Stresscounseling leert je om beter met stress om te gaan.

Het is een laagdrempelige vorm van hulpverlening bij het oplossen of hanteren van problemen en vragen, waar je mee zit en waarbij je moeite hebt om deze zelf op te lossen of om zelf antwoorden hierop te vinden.

Counseling is resultaatgericht en pragmatisch van aard.

Aan de hand van gesprekken gaan we samen kijken naar mogelijkheden, belemmeringen en patronen in je eigen gedrag en gedachten.
Ons gedrag wordt veel beïnvloed door zowel normen als waarden, karakter, drijfveren en overtuigingen die we ooit aangeleerd hebben, maar die in het ’hier en nu’ niet meer nuttig zijn en onszelf in de weg kunnen staan.
Doordat je je bewust wordt van je gedrag en gedachten en de consequenties hiervan kun je dit gaan veranderen.
Dit, samen met meer inzicht maakt je beter in staat nieuwe alternatieven voor je gedrag en gedachten aan te leren. Ook formuleren we doelen en ga je handelen om deze doelen te bereiken.

Counseling is vooral helend van karakter en legt de nadruk op de emotionele aspecten van problemen en vragen.

Het is erg belangrijk te weten dat je er met een gezonde levensstijl en gezonde gedachtenpatronen zelf voor kunt zorgen dat je stresssysteem niet wordt overbelast.

Vaak wordt van alle kanten iets van ons verwacht en we stellen hoge eisen aan ons zelf om het zo goed mogelijk te doen voor iedereen. Als dit dan niet altijd lukt, zijn we boos op onszelf.

Grenzen stellen hebben we niet voldoende geleerd, we willen niemand te kort doen, maar doen daardoor onszelf te kort. De aantrekkelijke vrouw, de perfecte moeder, de lieve dochter, de begripvolle vriendin, de hardwerkende werknemer en noem het maar op……
Voor dat we het weten hebben we helemaal geen tijd meer over. Als we dan een keer een boek op de bank lezen voelen we ons schuldig want wat hadden we in die tijd niet ‘eigenlijk’ allemaal moeten doen.
Als dit lang zo door gaat raakt onze batterij leeg.

We worden ziek: verkouden, buikpijn, hoofdpijn.
Nu moeten we eigenlijk uitrusten…..
Maar ja hier hebben we eigenlijk geen tijd voor….
we worden ernstiger ziek en kunnen niets meer doen….
Maar zodra we ons weer een beetje op de benen kunnen houden…
begint het weer opnieuw….
Chronische ziekten kunnen zo ontstaan.

Stresscounseling helpt je om deze vicieuze cirkel te doorbreken,

Ook leer je ontspanningsoefeningen en hoe belangrijk een goede voeding, beweging, sociale contacten, zingeving, etc. voor je zijn en hoe je dit stap voor stap toe kunt passen in je leven.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek:

Contact